فروشگاه شایان کالا
0 محصولات نمایش سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

خشک کن میوه

 خشک کن میوه

از هزاران سال قبل مردم برای ماندگاری بیشتر میوه ها آنها را خشک می کردند که البته در زمان های گذشته این کار به روش سنتی و در خانه انجام می گرفت به این صورت که میوه ها را در زیر نور آفتاب پهن می کردند و آب موجود در میوه به مرور از بین رفته و خشک می شد.

در میوه خشک شده چون آب میوه از بین می رود بنابراین قند موجود درمیوه غلیظ تر می شود که افراد دیابتی باید قبل از مصرف میوه خشک  با پزشک خود مشورت کنند.

اما امروزه این کار با استفاده از تجهیزات دستگاه های میوه خشک کن صنعتی و به روش مکانیزه انجام می گیرد که خیلی راحت و سریع این کار صورت می گیرد.

 

خشک کن میوه

 انواع روش خشک کردن میوه

بطور کلی خشک کردن میوه به دو روش انجام می گیرد روش سنتی و روش صنعتی که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارد که در ذیل اشاره مختصری به مزایا و معایب این روشها می پردازیم.

از آنجائیکه هر میوه ای فصل خاص خود را دارد و در هر فصلی یافت نمی شود خشک کردن میوه لازم و ضروری بنظر می رسد. تا در هر فصل از سال بتوانیم میوه مورد علاقه خود را داشته باشیم و از خواص آن بهره مند شویم.

 الف) روش سنتی

 ب) روش صنعتی

 روش سنتی

در گذشته خشک کردن میوه به روش سنتی و در خانه انجام می گرفت به این صورت که میوه ها را در زیر نور آفتاب پهن می کردند و آب موجود در میوه به مرور از بین رفته و خشک می شد.

 روش صنعتی

در روش صنعتی مراحل خشک کردن میوه توسط دستگاه میوه خشک کن و به روش مکانیزه انجام می گیرد. به اینصورت که میوه ها پس از شستشو و ضدعفونی شدن توسط دستگاه اسلایسربرش داده می شود و میوه های برش داده شده داخل طبقات دستگاه چیده شده و فرآیند خشک شدن توسط دستگاه در مدت زمان معین انجام می گیرد و آماده استفاده یا بسته بندی و عرضه به بازار می شوند.

نوع سوخت مصرفی در این روش از نوع مازوت ( گازوئیلی )، گاز( شهری یا کپسولی ) و یا برقی می باشد.

 مزایای خشک کردن میوه به روش صنعتی یا مکانیزه (دستگاه میوه خشک کن)

از مزایای خشک کردن میوه با دستگاه های میوه خشک کن این است که هم در وقت و زمان صرفه جویی می شود و در مدت زمان معین می توان مقدار بیشتری از میوه را خشک کرد و هم اینکه بصورت بهداشتی خشک می شود و گرد و خاک روی میوه ها نمی نشیند و رنگ میوه ثابت میماند. البته نوع برش میوه ها در کیفیت خشک شدن نیز تاثیر بسزایی دارد و لازم است که میوه ها در یک اندازه و ضخامت برش داده شوند. که یکی از بهترین روشها برای داشتن میوه های یک اندازه، برش دادن آنها توسط دستگاه اسلایسر میوه است.

البته یکی دیگر از دلایل تغییر رنگ میوه خشک شده یا بد شکل و بد مزه شدن میوه خشک نوع دستگاهی است که با آن میوه ها را خشک می کنیم. که بهتر است از دستگاه  با کیفیت و توان بالا و استاندارد برای این کار استفاده کنیم تا نتیجه دلخواه و مطلوب خود را بدست آوریم.

 معایب خشک کردن میوه به روش سنتی

خشک کردن میوه به روش سنتی زمان بر است بطوریکه مدت زمانی که میوه در فضای آزاد یا در فضای داخل خانه خشک می شود خیلی بیشتر از خشک کردن همان مقدار میوه با دستکاه خشک کن است. همچنین در روش سنتی چون در فضای باز یا حیاط  یا داخل خانه که با کمک نور آفتاب این کار انجام می گیرد گرد و خاک روی میوه ها نشسته و از نظر بهداشتی جای سوال دارد و نیز کیفیت مورد نظر را ندارد و گاهی باعث تغییر رنگ میوه می شود.

همچنین از دیگر معایب خشک کردن میوه با نور آفتاب این  است که این کار فقط درروزهای گرم تابستان امکان پذیر است و در زمستان که نور آفتاب کم است و بیشتر هوا ابری است نمی شود این کار را انجام داد.

البته گاهی نیز در زمستان بخاطر عدم وجود آفتاب میوه ها را برش زده و بر روی بخاری خشک می کردند.

 مزایای میوه خشک

میوه های خشک شده منبع آهن، آنتی اکسیدان، ویتامین، فیبر و پر انرژی می باشند. در تهیه میوه خشک با دستگاه خشک کن میوه مواد مغذی و مواد غذایی میوه حفظ می شود. از دیگر مزایای میوه خشک ماندگاری طولانی آنها می باشد و عدم فاسد شدن آن در مدت زمان کم است. علاوه بر انواع میوه می توان سبزیجات را نیز با این دستگاه خشک کرد.

میوه خشک بخاطر مواد مغذی که در خود دارد جزو بهترین و مفیدترین تنقلات بشمار می رود و بهترین جایگزین برای تنقلات مضر و مصنوعی است. در رژیم غذایی نیز می توان از آن استفاده کرد. بطور کل یک خوراکی سالم و مفید بشمار می رود. البته بهتر است قبل از مصرف درباره نحوه مصرف و مقدار مصرف آن با پزشک خود  مشورت نمود مخصوصا کسانی که دیابت دارند.

با استفاده از پودر انواع میوه خشک می توان دم نوش های عالی و دلچسبی درست کرده ونوش جان کرد که این دم نوش ها نیز دارای خواص خاص خود را دارند. از بعضی از میوه های خشک شده و پودر آنها نیز می توان در انواع دسرها و غذاها یا ترشیها استفاده کرد.

 نگهداری میوه خشک

میوه خشک شده از آنجائیکه آب موجود در بافتهای خود را طی مرحله خشک شدن از دست می دهد اگردر شرایط مناسب نگهداری شود مدت ماندگاری آن طولانی تر می شود. برای این کار بهتر است میوه خشک شده را در محیطی سرد با دمای پایین تر نگهداری شود. بطور کلی با توجه به رعایت شرایط مساعد میوه خشک از چهار ماه تا یکسال قابل نگهداری است.

امروزه خشک کردن میوه و فروش آن منبع درآمد خوبی برای افراد جویای کار می باشد که این کار با استفاده از دستگاه های خشک کن میوه به راحتی و سریع انجام می گیرد و معایب و مشکلات روش سنتی را ندارد و می تواند بعنوان یک شغل دوم بحساب بیاید. بخصوص برای کسانی که خانه دار هستند می تواند منبع درآمد خوبی باشد و این کار را در منزل براحتی انجام دهند.

قبل از تهیه دستگاه مواردی باید در نظر گرفته شود از جمله مکان، مقدار سرمایه، عرضه آن برای فروش، مقدار مصرف سوخت دستگاه و امکان جابجایی راحت آن.

برای سود دهی بیشتر بهتر است که میوه را مستقیم از باغدار تهیه کرد. همچنین در مراحل خشک کردن باید دقت کرد که حتما میوه های فاسد و پلاسیده را از میوه های دیگر جدا نمود. زیرا مهمترین مسئله در داشتن میوه خشک اعلاء استفاده از میوه های تر و تازه است.

اینستاگرام : www.instagram.com/shayan.kala

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*

error: Content is protected !!